-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:12310 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

آيا نماز ما از زمان پيامبراكرم9 به همين ترتيب بوده است، چون من شنيدهام در صفاتي كه پيامبراكرم9 قبله را در حين نماز ظهر و عصر، به فرمان خدا تغيير داد، نماز ظهر و عصر هشت ركعتي نبوده است؟ آيا اين مطلب صحت دارد؟

در روايت آمده است كه خداوند پنجاه مرتبه نماز در شبانه روز واجب كرده بود; (يعني پنجاه نماز دو ركعتي كه مجموعاً صد ركعت ميشود) ولي با درخواست مكرر پيامبراكرم9 خداوند بر امت اسلام تخفيف داد، و در نهايت فقط پنج نوبت نماز واجب گرديد;(ر.ك: وسائل الشيعه، الحر العاملي، ج 4، ص 13، مؤسسة آل البيت.) (يعني پنج نماز دو ركعتي كه مجموعاً ده ركعت ميشود) سپس خداوند امر نماز را به پيامبر واگذار نمود، پيامبراكرم9 نيز به هر يك از نمازهاي ظهر، عصر و عشأ، دو ركعت، و به نماز مغرب يك ركعت اضافه نمود كه مجموعاً هفده ركعت شد.(ر.ك: وسائل الشيعه، همان، ج 4، ص 49.) بنابراين در زمان پيامبر9 نيز نماز به همين صورت فعلي ( يعني نماز صبح دو ركعت، نماز ظهر، عصر و عشأ، هر كدام چهار ركعت و نماز مغرب سه ركعت) بوده است. در هنگام تغيير قبله و نازل شدن آية قَدْ نَرَيَ تَقَلُّبَ وَجْهِكَ فِي السَّمَآءِ فَلَنُوَلِّيَنَّكَ قِبْلَةً تَرْضَغهَا فَوَلِّ وَجْهَكَ شَطْرَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ;(بقره،144) نيز در روايت آمده است كه پيامبراكرم9 دو ركعت از نماز ظهر را خوانده بود كه جبرئيل او را از سمت بيت المقدس به سمت كعبه برگرداند و دو ركعت ديگر نماز ظهر را به سمت كعبه خواند.(ر.ك: بحارالانوار، علامه مجلسي، ج 81، ص 39، مؤسسة الوفأ، بيروت ; مستدرك الوسائل، محدث نوري، ج 3، ص 170، موسسة آل البيت.) بنابراين از اين روايت روشن ميشود كه در هنگام تغيير قبله نيز نماز به همين صورت فعلي بوده است.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.